Billig Maling – Hvor finder jeg det ?

Billig maling er noget vi alle på et tidspunkt har været på jagt efter.
Du kender det sikkert alt for godt…
Køkkenet eller børneværelset trænger til en opfriskning eller måske en ny farve.

Gennem længere tid har du gået med tankerne, og nu skal det være. Weekenden for malerprojektet er udvalgt, og nu mangler du bare malingen. Farven har du styr på, men hvor køber du en billig maling som også dækker godt, så du slipper med mindste mulige lag ? Dette spørgsmål er der rigtig mange der går med, for det er ikke helt ligemeget hvilken maling du vælger, og en billig maling kan gå hen og blive en dyr maling.
Og hvorfor så det…? Jo, det der på den lange bane afgøre om en maling er billig eller ej, er egentlig dens dækkeevne.

Lad os sige du har været ude og købe en billig maling på tilbud i dit lokale byggemarked, her har du fået 10 liter for 399,- og du syntes selv du har gjort en god handel. Du har et rum med 50m2 vægge som skal males, og lad os så antage at rækkeevnen er de normale ca. 8-10m2 pr liter. Det passer med at en 10 liters spand vil kunne give 2 lag i dit rum.

Nu er det sådan at den oplyste rækkeevne på en maling aldrig har hold i virkeligheden, så du skal nok nok regne med 5-6m2. Anyway, så viser det sig at den billige maling ikke kan dække den gamle maling med kun 2 lag, du skal bruge 3, måske 4 lag før du er tilfreds, og du ikke længere kan skimte den gamle maling bagved. Det vil så sige at du skal bruge dobbelt så meget maling som du oprindelig havde troet. Så istedet for de 399,- for en spand, bliver du nød til at købe endnu en 10 liters spand og din samlede udgift beløber sig istedet til 798,- kr.

Hvad er forskellen så på en billig maling og en dyr maling ?

Da du gik på maling jagt, overvejede du et kort overblik om du skulle vælge en dyr maling, men blev enig med dig selv at du ikke ville betale for mærket, og valgte istedet en billig maling af mere ukendt mærke. Her begår de fleste folk den største fejl, for der ER stor forskel på maling !

Forskellen ligger i, at for at producere en billig maling bliver man nød til at spare på nogle af de dyre ting i produktionen, og her kan der bland andet være tale om at en billig maling produceres på kridt istedet for akryl som den dyre. Der kan også være flere farve partikler i den dyre kontra den billige.
Det man også skal ha i mente er, at rigtig mange af de billigere alternativer produceres samme steder som de dyre malinger, de bliver bare solgt og markedsført under andre navne og brands, for at producenterne også kan få en bid af hobby markedet.

Så da du stod i byggemarkedet og skulle vælge maling, kunne du nok i det lange løb ha sparet lidt penge på at tage den dyre maling til 699 for 10 liter, men mindst lige så vigtigt, så havde du sparet 1-3 arbejdsgange, og en masse tid og frustrationer.

Hvis du vælger at spørge folkene i byggemarkederne om hjælp, så husk at de er ansat af byggemarkedet, og skal tjene penge til deres arbejdsgiver… dvs, at det kan godt være de vælger at anbefale en maling, som de tjener flere penge på, end den bedste maling som de burde ha anbefalet.

Der er større chance for at du får en bedre faglig hjælp i en special forretning, som de få maler forretninger som stadig eksisterer rundt om i landet. De forhandler som regel kun 1-2 forskellige mærker, og har mere på spil ved at vejlede dig end fx. byggemarkederne. Her kan du næsten altid regne med at få anbefalet den bedste maling til netop dit projekt, og det behøver ikke nødvendigvis at være til en høj pris.

Malerforretningerne flytter også på nettet.

Som I alle andre brancher, så har maler branchen også fået øjnene op for internet handel, og de fleste har taget kampen om kunderne op på denne nye handelsplads.

Forbrugerne er gennem årene er blevet meget mere prisbevidste, og bruger nettet mere og mere til at finde de billigste priser på det de mangler. Dette gør sig også gældende for billig maling, og derfor har malerforretningerne også sænket deres priser løbende for at kunne konkurrere med blandt andet de store byggemarkeder og store supermarkeder, som trykker priserne bevist for at få kunder i butikken.

Den største udfordring for malerforretningerne og internet handel er derfor forsendelsen… maling er ikke let at sende, da det vejer en del, og IKKE må gå istykker under transporten. Det er derfor vigtigt at hvis du som forbruger leder efter billig maling online, så hold øje med forsendelses omkostningerne. Der er mange af de etablerede spiller, som tilbyder gratis fragt ved ordre over x antal kroner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*