Gori Maling – Historien bag.

Gori maling er en af de ældste maling mærker på det danske marked, og nok også danskernes fortrukne.
Og det er ikke uden grund, at Gori er blevet så populær. I mere end 100 år har virksomheden produceret maling og træbeskyttelse til krævende forbrugere.

I dag er Gori en del af Dyrup koncernen, som blev grundlagt i 1928 af Sigurd Dyrup. Dengang havde han hentet erfaring omkring rustbeskyttelse i USA, og det første produkt som kom på markedet var Dyrups Stålhud. Denne maling blev i 1932 brugt til at male den første lillebæltsbro med.

Det hele startede i det små med en lille fabrik i Brønshøj, men som efter aftalen omkring maling til lillebæltsbroen hurtigt blev for lille. Derfor købte Dyrup i 1934 en grund i Søborg på hele 120.000m2 som var 1,5 gange større end selveste Tivoli.
Der kom hurtigt gang i byggeriet, og den første bygning som skød op på grunden var lak-kogeriet, som skulle fremstille nye syntestiske bindemidler til fremtidens maling, noget Sigurd Dyrup også havde taget med sig hjem fra USA.

Siden 2012 har Gori maling som sagt været en del af verdens førende lak koncern, da Dyrup blev opkøbt af PPG Industries fra USA. PPG blev grundlagt i Pittsburg i 1883 og er i dag verdens førende producent af maling, lak og coating produkter. Virksomheden beskæftiger ca. 47.000  medarbejdere fordelt over 70 lande. Markedet i skandinavian dækkes af 325 medarbejdere med hovedkontor og produktion i Søborg på den store Dyrup grund.

I dag finder du Gori maling side om side med Dyrup maling i alle landets byggemarkeder, farvehandlere og gør-det-selv forretninger. Det er i dag betegnet som nogle af markedets bedste malinger, og priserne ligger også i den høje ende, men man skal huske på at der hele tiden bliver brugt utrolig mange penge på forskning og produktudvikling. Gori maling bliver hele tiden bedre og bedre i takt med udviklingen og teknologien. Hvis vi ser tilbage på de sidste mange år, så har Gori været førende, og det er også den maling som har haft det bedste brand hos den almene dansker.

Nu om dage har teknologien taget over, og det er ikke længere mund til mund metoden som virker bedst når der skal anbefales en maling til huset, træværket eller lignende. Nu kan med få klik finde informationer omkring de forskellige malinger på nettet, og det er derfor utrolig vigtig at man har et godt produkt som Gori som stadig kan blande sig i toppen af maling skalaen.
Hvis du spørger en tilfældig dansker på gaden om at nævne 3 maling mærker, så vil gori være det første som bliver nævnt i 2 ud af 3 tilfælde, og dette gør sig kun gældende når man producere et kvalitets produlkt.

Her på siden har vi også tit gori maling i kikkerten, og vi får også en del henvendelser fra folk som har erfaringer med gori maling, og som gerne vil hjælpe med produkt tests og billeder af deres produkter.

Se de forskellige tests af Gori maling rundt omkring på siden, og find de billigste priser i vores opdaterede prissammenlignings database.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*