Maling & Træbeskyttelse til dit stakit

Ligner stakittet ikke sig selv mere ? Har solen tæret godt på træbeskyttelsen hen over sommeren ? Ja, så er det tid til en omgang maling eller træbeskyttelse hvis det skal holde mange år endnu.
En forudsætning for at gå igang med malerarbejdet, er at træværket skal være ordentlig tørt. Er du ikke sikker på dit stakit er tilstrækkelig tørt til maling, så kan du købe eller låne en fugtmåler, som hurtigt kan vise dig om du kan påbegynde malerarbejdet.
Normalvis siger man at August og September er de bedste måneder at male i, da sommeren så har tørret træværket godt ud, og man er sikker på der ikke er lugt i træet, men som sagt kan du være heldig i de tidligere måneder, hvis vejret ellers har været godt og solrigt.

Mal ikke dit stakit direkte i solen

Når du maler dit stakit eller træværk, er det vigtigt at du ikke gør det i direkte sollys. Årsagen til dette er at det vil få malingen til at tørre inden det når at trænge ordentlig ind i træet.
Det har ikke nogen indflydelse om det er med en vandbaseret maling eller en terpentin baseret… ovenstående er gældende for begge typer af træbeskyttelse.

Køb flere forskellige pensel størrelser

Et stakit kan have mange riller, hjørner og andre kringlede steder, hvor det kan være svært at komme til.
Køb derfor flere forskellige størrelser pensler, så du er sikker på, du kommer ordentlig omkring, og får givet en ordentlig dækning med din maling eller træbeskyttelse.
Det er selvfølgelig let at se om du mangler nogle steder, hvis du bruger en farve, men giver du stakittet et farveløs træbeskyttelse så kan du nemt overse nogle steder hvor der mangler beskyttelse.

Undgå farveløs træbeskyttelse til dit stakit

Hvis du kan undgå at bruge en farveløs træbeskyttelse, så gør det !
Vælg istedet en træbeskyttelse med en nuance, hvor der er pigmenter i farven, det gør at din træbeskyttelse holder væsentlig længere, og solen dermed har svære ved at trænge igennem.<
Det ideele ville selvfølgelig være en maling, da den giver bedste beskyttelse mod solen og ozon påvirkningen generelt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*