Gør din bolig klar til udlejning

Om du overvejer at udleje en ny bolig eller måske investere i boligere, som du kan leje ud, så er det vigtigt, at du sørger for, at dine lejligheder er pæne. Derfor vil vi gerne give dig nogle gode råd til, hvordan du får din lejlighed til at se pæn ud, uden at det skal koste dig en masse penge.

Guiden er også værd at læse for dig, som skal finde en lejebolig. For når du flytter fra din lejlighed, vil det være dit ansvar at få den til at se lige så pæn ud, som da du flyttede ind i den. Ellers vil lejer typisk trække det fra dit depositum. Der er mange steder, hvor du kan finde aftaler om lejeboligere, bl.a. kan vi anbefale, at du kigger nærmere på Boligninja.dk.

Start med at fjerne alle huller

Efter flere år hvor der har boet nogle i en lejlighed, der vil det kunne ses på hjemmet. Det er helt almindelig slidtage, og der er ikke så meget at gøre ved det. Der ville have stået skabe og hængt billeder på væggene, og det vil du kunne se.
Inden du går i gang med at male, skal du fjerne alle disse huller, som du kan have rundt om i lejligheden. For det kan være ligegyldigt at male, hvis der er huller alle steder i dine vægge.

Du fylder dem blot med mørtel. Vi vil anbefale dig, at inden du gør det så overvej, hvad der skal ske med dine vægge. Hvis du har tapet, og det skal fjernes så gør det først.

Herefter fjerner du alle huller.

Overvej glasvæv eller tapet

De seneste par år er det ikke så populært med tapet længere, da det er langt lettere at opsætte glasvæv, som du så maler en masse gange. Men det er selvfølgelig op til dig, hvad du bedst kan lide.

Men det er klart, at hvis du vil male, så skal du opsætte glasvæv. Alt efter hvilken type glasvæv, du køber, skal du male det et par gange.

Så god som ny

Når du fikser din lejlighed sådan, vil den ende med at se så god ud som ny. Det er både vigtigt for udlejers muligheder til at leje ud, og det er vigtigt for lejer, da de skal bo der. Hvis du er lejer, kan du altid spørge, om du selv må male nogle af væggene, hvis du vil have en anden farve. Normalt fungerer det typisk sådan, at du blot skal male væggene tilbage til den oprindelige farve, når du flytter.

Det er op til dig at finde ud af, hvad der er aftalt mellem lejer og udlejer i jeres kontrakt. Det er underordnet, om det er en lejlighed i Horsens eller i København.

Hvis du er udlejer, så skal du huske på, at det har betydning for dine lejere, hvilke førstegangsindtryk de får af dit sted.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

*